Saturday, February 19, 2011

segalanya tentang cinta.....

Bila seseorang jatuh cinta ketika dia sedang berduka kerana kehilangan kekasih hati maka cinta yang tercipta itu bukanlah cinta sebenar melainkan hanya seperti ubat khayal yang bertindak sementara sahaja dan kemudian akan merosakkan hatinya dua kali ganda malah berganda-ganda lagi selepas itu…kerana sesungguhnya kita boleh menipu orang lain tetapi bukan hati kita sendiri. 

Amat mudah untuk kita membuka pintu hati kepada seseorang tetapi teramat sukar untuk kita menutup kembali pintu hati kita kepadanya selepas itu.Betapa indahnya apabila kita mencinta seseorang walaupun dia tidak membalas kembali cinta kita. Tetapi betapa bencinya hati apabila seseorang begitu mencintai kita tetapi kita tidak menyukainya walau sebesar zarah pun. Fikirlah… perasaanya sama seperti perasaan kita… ingin mencintai walaupun tidak dicintai. Hormatilah perasaannya tetapi usahlah memberikan harapan.  

CINTA adalah ibarat air. Kita sangat memerlukannya di dalam hidup namun jika ia ibarat air di lautan ia akan menjadi ombak yang akan mengumbang-ambingkan hidup kita, jika ia ibarat air di kutub utara-selatan maka ia akan menjadi ketulan ais yang membekukan kita, jika ia ibarat air sungai yang mengalir tenang maka ia akan berterusan menghanyutkan kita ke muara, jika ia ibarat air terjun maka akan terhempaslah kita berulang-ulang ke bawah, jika ia ibarat air tasik yang tenang membiru maka kita dalam diam akan menyimpan berjuta keladak di dasarnya. Maka jenis air manakah yang kita inginkan… Carilah mata air yang suci lagi murni…walaupun keluar sedikit demi sedikit tetapi akan melimpahi perigi dan menghilangkan kehausan kita dengan sekali teguk sahaja. 

Biarlah kita menjadi cinta terakhir kepada seseorang kerana mungkin kita sudah terlambat untuk menjadi cinta pertamanya tetapi kita tidak akan pernah terlambat untuk menjadi cinta terakhirnya.

Friday, February 18, 2011

tentang aty n prasaan..........

Aq x tau sme ader per yg aq wat nie tol ker tdk...hurm der someone mnx aq mnyanyangi dye...tp aq x pasty hati aq nie syg dye or x?perlu ker aq pkser dri aq nk trime dye?hurmmmmmmmmmmm.....knper lah ble nk wat pilihan jerk...bnde tu mnjdikan sgt skar bg kter....aq x phm lah....dgn status aq sndri pown aq x pasty..xkan sng2 jer aq nk trimer dye?nnty cinte 2 bblah bg lg ssah hdup aq...aq sboleh2 nyer x nak skitkan aty org..aq bkan cm2...dye plak cm tlampau mmkser aq sgt....aq x phm lah....per hrus aq wat neh???aq x nk wat pilihan yg slah....help me....

Tuesday, February 15, 2011

Tanpa Cinta

Tanpa cinta
aku boleh hidup
aku boleh makan dan minum

Tanpa cinta
aku boleh berdiri di sini
malah disana
berjalan-jalan ikut
kemahuanku

Tanpa cinta
aku boleh berdikari
tanpa mengharapkan sesiapa
aku boleh terjengket-jengket
membawa barangku
aku mampu menarik beg
meskipown beberapa kali terjatuh
aku xkan menyusahkan sesiapa

Tanpa cinta
aku tidak perlu
menggadaikan maruah
tidak ada tangan-tangan yang menyentuhku

Tanpa cinta
aku boleh menjadi matang
lebih dewasa mengenali diri

Tanpa cinta
aku boleh lagi berbangga
kerana aku tidak sama
dengan mereka
mereka yang tidak boleh
hidup tanpa cinta

Tanpa cinta
aku tidak perlu menangis
kerana lelaki
tapi bodoh orang itu
orang yang tidak boleh hidup
TANPA CINTA

aper yg aq rse skunk...

hurm akhirnyer...bjyer jgak...stelah bbrpe kli aq cbe dgn bntuan mmber aq..thanks a lot k....huhhuhu gramnyer lah aq aser.....wndu sgt kt pwens aq yg jauh skunk....ble larh dpt jmper dye...byk bnde aq nk share ngan dye...so sad...tiap2 ary tpkirkan dye...kan besh lau dye der...x lah aq aser snyi sgt cm skunk....wanie... i need you....sob3...paper pown kmu ttap dhaty ku....x der sper2 leyh gntykan tmpt ko k my bff....syg ko sgt2....